Prvý jarmočný deň sa program začal vystúpením našich svetových mažoreriek Cheeky Girls, ktoré pôsobia pri ZUŠ Krompachy, DFS Krompašanček a FS Krompašan, DH Vlašanka, ľudová hudba KuFer z Kluknavy a podvečernú atmosféru z pódia parádne roztočila rocková kapela SALK z Prešova. 

Slávnostného piatkového prestrihnutia pásky sa zúčastnilo vedenie mesta spolu s predstaviteľmi partnerských miest z Čiech, Poľska a Maďarska. S menším oneskorením prišli aj zástupcovia rumunskej družby. Počasie tohtoročnému jarmoku prialo počas všetkých troch dní. Hoci vystúpenie Štefana Šteca s Fajtou v sobotu večer poznačil aj dážď, to však divákov neodradilo a krompašské námestie sa zaplnilo jeho fanúšikmi. Účinkujúce skupiny, speváci, hudobné telesá, deti či dospelí sa postarali o výbornú zábavu a predávajúci zasa o dobré jedlo a pitie. 

Primátor mesta Ing. Dárius Dubiňák počas slávnostného otvorenia jarmoku všetkých srdečne privítal.

"Trhy sú príležitosťou, kedy si môžeme niečo pekné kúpiť, niečo dobré ochutnať, ale predovšetkým sa spolu stretnúť. V posledné roky sme sa ako ľudia veľmi odcudzili. Ja chcem z tohto miesta vyjadriť nádej a povzbudenie, aby aj Krompašský jarmok prispel k tomu, že ľudia začnú búrať tie pomyslené múry a začnú stavať mosty k sebe, aby si boli bližší. Aby sa v tomto duchu všetci ľudia zabávali počas krompašského jarmoku," zdôraznil primátor. 

Počas piatku sa o dobú zábavu postarali Bystrík Banda, Karel Gott Revival SK, Duo z Cypru, Lucie Tribute zo Šumperka a Baba Jaga. Piatkové popoludnie sa nieslo v našom meste aj v znamení živých sôch v podaní hercov z Divadla Actores z Rožňavy. Táto tohtoročná novinka lákala nie jedného návštevníka jarmoku. Slávnostné otvorenie krompašského jarmoku slovom sprevádzal televízny redaktor Štúdia RTVS Košice Zdeno Zubák. 

Sobotňajší program odštartovali talentované deti zo SZUŠ v Prakovciach, seniorky z Márgit z Margecian ukázali, ako je dôležité byť vitálni aj vo vyššom veku. Pred žrebovaním tomboly náladu vystupňovala humorno - zábavná skupina Traky, po tombole zazneli krásne rusínske piesne v podaní Štefana Šteca a záver jarmoku bol v znamení skupiny Harvy Katapul Revival. 

Mesto Krompachy ďakuje všetkým účinkujúcim a veríme, že sa nielen Krompašania, ale aj návštevníci mesta u nás cítili príjemne. 

Dovidenia pri XXXI. Krompašskom jarmoku.