Prehlásenie o prístupnosti
Mesto Krompachy má záujem zabezpečiť prístupnosť svojho webového sídla v súlade so zákonom č. 95/2019 Z. z. o informačných technológiách vo verejnej správe a príslušnými vykonávacími predpismi v rozsahu podmienok podľa smernice (EÚ) 2016/2012 z dňa 26. októbra 2016 o prístupnosti webových stránok a mobilných aplikácií.

Toto vyhlásenie o prístupnosti sa vzťahuje na nasledovné webové sídlo:
www.krompachy.sk

Štruktúra informácií
Štruktúra informácií na webovom sídle bola vytvorená podľa špecifikácie W3C HTML 5 a vizuálne naformátovaná kaskádovými štýlmi (CSS 3) – vzhľad webových stránok a ich funkčnosť sú prispôsobené možnostiam handicapovaných užívateľov. Dodržanie vyššie uvedených noriem by malo zabezpečiť správne zobrazenie obsahu webových stránok vo väčšine používaných prehliadačov a na väčšine zobrazovacích zariadení.

Stav súladu
Uvedené webové sídlo je v čiastočnom súlade so zákonom č. 95/2019 Z. z. o informačných technológiách vo verejnej správe a príslušnými vykonávacími predpismi v rozsahu podmienok podľa smernice (EÚ) 2016/2012 z dôvodu nedostatočne prístupného obsahu alebo vzhľadom na výnimky uvedené nižšie.

Prístupnosť obsahu
Na webových stránkach sú informácie ponúkané aj v podobe dokumentov vo formáte DOC, DOCX, XLS, XLSX a PDF, a to najmä z dôvodu, že obsahujú typografické prvky a formátovanie, ktoré webový formát HTML nepodporuje, alebo sú príliš veľké, preto následne odporúčame ich stiahnutie. Formáty DOC a PDF sú vhodnejšie pre tlač. Na prehliadnutie týchto dokumentov je možné zdarma stiahnuť Word Viewer a Acrobat Reader. V niektorých webových prehliadačoch je integrovaná aplikácia, ktorá je určená na prehliadanie vyššie uvedených formátov dokumentov.

Vypracovanie vyhlásenia o prístupnosti
Toto vyhlásenie bolo vypracované dňa 2.11.2023.

Vyhlásenie bolo vypracované na základe vykonávacieho rozhodnutia Komisie (EÚ) 2018/1523 z 11. októbra 2018, ktorým sa stanovuje vzorové vyhlásenie o prístupnosti v súlade so smernicou Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/2102 o prístupnosti webových sídel a mobilných aplikácií subjektov verejného sektora.

Vyhlásenie bolo naposledy skontrolované 2.11.2023.

Spätná väzba, kontaktovanie, správca obsahu
Mesto Krompachy má záujem zabezpečiť prístupnosť webových stránok pre všetkým ich užívateľov a to na základe princípov prístupnosti (vnímateľnosť, ovládateľnosť, zrozumiteľnosť a robustnosť). Kontakt je:

Mesto Krompachy
Námestie slobody č. 115/1
053 42 Krompachy

telefón: + 421 419 22 22
e-mail: podatelna@krompachy.sk

Vynucovacie konanie
V prípade neuspokojivých odpovedí na podnety alebo žiadosti zaslané v rámci spätnej väzby subjektu verejného sektora v súlade s čl. 7 ods. 1 písm. b) smernice Európskeho parlamentu sa môžete obrátiť v rámci vynucovacieho konania na subjekt poverený presadzovaním Smernice, ktorým je Úrad podpredsedu vlády Slovenskej republiky pre investície a informatizáciu na e-mailovej adrese: standard@vicepremier.gov.sk.

Vyhlásenie prevádzkovateľa webovej stránky
Túto webovú stránku prevádzkuje Mesto Krompachy. Webová stránka využíva redakčný systém WebAdmin, ktorý je poskytovaný spoločnosťou VÁDIUM-IT, s.r.o.

Všetky osobné údaje návštevníkov webovej stránky, ktoré sú prostredníctvom tejto webovej stránky poskytované, sú spravované výlučne správcom obsahu webu.

Prevádzkovateľ redakčného systému, spoločnosť VÁDIUM-IT, s.r.o., ako sprostredkovateľ osobných údajov týmto vyhlasuje, že osobné údaje spracovávané v jej prevádzkovanom redakčnom systéme sú dostatočne zabezpečené proti strate a úniku a zároveň vyhlasuje, že neposkytuje žiadne sprístupnené osobné údaje tretím osobám

Kontakt na technického prevádzkovateľa
VÁDIUM-IT, s.r.o.
Plzenská 2
080 01 Prešov

telefón: +421 51 37 00 11
e-mail: support@vadium.sk
web: www.vadium.sk

Spustenie webové sídla
Webové sídlo bolo spustené dňa 2.11.2023