Medzi malých aj veľkých návštevníkov zavítali aj známe rozprávkové postavičky Máša a medveď, ktoré počas celého poobedia rozosievali medzi nami radosť a veselosť. Deti všetkých vekových kategórií sa mohli do sýtosti vyšantiť na atrakciách ako vodné bubliny, lodičky, skákacie hrady, či zasúťažiť si s animátormi v rôznych disciplínach. Hoci boli služobní „havkáči“ unavení z horúceho počasia, bravúrne zvládli ukážky služobnej kynológie Okresného riaditeľstva PZ v Spišskej Novej Vsi. Medzi deťmi sa určite našli aj zvedavci, ktorí si chceli prezrieť plazy z pojazdného terária, či budúci hasiči, ktorým zas učarovali hasičské autá. Nechýbalo ani tradičné maľovanie na tvár a čerešničkou na torte bola penová show pre všetky deti, ktorú pripravili krompašskí hasiči.

Podujatie „Deň detí“ sme zavŕšili fantastickým Festivalom tanca, ktoré o 16.00 hod. slávnostne otvorila p. primátorka Ing. Iveta Rušinová. Vďaka finančnej podpore Košického samosprávneho kraja sme mohli s tanečníkmi precestovať takmer celý svet. V programe sa predstavili nielen domáce talenty z Krompách ako The Kidz, mažoretky Cheeky Girls, žiaci ZUŠ, či žiaci zo ZŠ s MŠ na Maurerovej ulici, ale aj skupina Shaden Profi (SNV), Denzz Indrustry (SNV), Tanečné štúdio Adriany Vrbovej (Košice), GRIMMY (Prešov), UNOSTAR (Košice), FRIMart (Prešov), či SALSA CALIENTE (Košice).

Počas podujatia sme sa stretli s komentármi návštevníkov, najmä z radov občanov mesta, ktorí boli nespokojní s výškou vstupného. Musíme podotknúť, že veľa návštevníkov bolo z okolitých obcí, v ktorých sa podujatia ako Deň detí nekonajú. V porovnaní s inými mestami v okolí, kde sa cena vstupného pohybuje okolo 2 € a viac, sa symbolickým vstupným 0,50 € len malou kvapkou podporila kultúra v meste.

Mesto vynaložilo do prípravy tohto podujatia veľa námahy a finančných prostriedkov. Celkové náklady na podujatie Deň detí boli v sume cca 2 500 €.
Na vstupnom sa vyzbieralo 365 €, z čoho vyplýva, že podujatia tohto typu sú stratové.