Deti spolu s rodičmi, starými rodičmi, súrodencami a príbuznými vyrábali krásne lampióny. Kreativita a šikovnosť detí aj dospelákov bola obdivuhodná. Rovano tak aj účasť, ktorá dosiahla číslo 80. 

Spod ich rúk vychádzali krásne malé lampióny, čo kus to originál. Detičky sa výzvy nezľakli a dospelí im všemožne pri výrobe lampiónov pomáhali. Knižnica bola plná nadšenia. Hotové lampióny im vyčarili úsmev na tvárach, ktorý sa ešte znásobil, keď si lampióny osvetlili malými svetielkami.

Po skončení dielničky sme vyšli vonku pred budovu knižnice a spolu vyrazili na sprievod do mestského parku. Ako jeden z prizerajúcich sa Krompašanov poznamenal, lampiónový sprievod v meste zažil znova po 30 rokoch. A sprievod to bol veruže krásny. Vidieť detičky, ako ich to baví bol pohľad na nezaplatenie.

Prechádza v parku s rozsvietenými lampiónmi sa páčila a na jej konci sprievod čakalo prekvapenie. Pod rúškom tmy sa zrazu vynoril Svetlonos, ktorý deti za ich šikovnosť a odvahu odmenil. Tí odvážnejší sa s ním dokonca aj odfotili. Rovnako tak aj na záver sme si všetci účastníci dielničky a sprievodu dali spoločnú fotografiu.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa lampiónového štvrtkového podvečera zúčastnili. Ďakujeme malým aj veľkým, ktorí priložili ruku k dielu, za ich nadšenie a trpezlivosť. A keď aj bohatá účasť nás milo prekvapila snažili sme sa, aby sa všetko podarilo a deti z dielničky i sprievodu odchádzali s dobrým pocitom. Skromné ďakujeme posielame aj predajni – papiernictvo SOOF s.r.o., ktorá nám pomohla uspokojiť zvýšený dopyt po svetielkach.

Už teraz môžeme prezradiť, že do konca roka 2022 pracujeme na ďalšej tvorivej dielničke, ktorá bude rovnako kreatívna, no zároveň spojená aj s ochutnávaním Vianoc. Tešte sa na december. 

Foto: šim, Sofia Kaľavská