Dni mesta Krompachy a Krompašský jarmok oslavujeme vždy v druhej polovici septembra. V čase, keď máme odpustovú slávnosť. Výnimkou nie je ani rok 2022. Navyše si naše mesto v tomto roku pripomína aj 740. výročie prvej písomnej zmienky.

Dva roky na našom námestí nezaznela jarmočná hudba, nezavoňali klobásky, langoše, burčiak či varené víno. Pandémia Covid-19 nepriala hromadným podujatiam Krompašský jarmok nevynímajúc. Po 24 mesiacoch sa znova môžeme slobodne nadýchnuť, stretnúť sa s priateľmi, známymi, aj tými, ktorých sme už dávno nevideli. Môžeme sa spolu zabaviť, zatancovať, zaspievať. Jednoducho nasať pravú jarmočnú atmosféru a aspoň na okamih neriešiť každodenné problémy.

Mesto Krompachy v tomto roku pripravilo bohatý kultúrny program pre všetkých Krompašanov aj návštevníkov mesta. Veď za tie dva roky pandémie bolo negatívnych skúseností a izolácie viac ako dosť. Mesto Krompachy preto pozýva všetkých zabaviť sa a oddýchnuť.

Nebude chýbať folklór, moderná hudba, pre deti kúzelník a pre výhry chtivých aj tombola Detskej nadácie mesta Krompachy, kúpou ktorej podporíte detičky.

Príďte sa na krompašské námestie zabaviť už vo štvrtok 22. septembra o 17.30 hod. s hudobnou skupinou Traky. V piatok 23. septembra začíname už pred 15. hodinou, kedy o zábavu nebude núdza až do neskorých večerných hodín. PUĽS, ĽH Hvizdošovci, Smola a Hruška a Modus sú ťahákmi piatkového večerného programu. V sobotu 24. septembra vás o 15. hod. zabaví vynikajúca Ščamba, deti sa môžu tešiť na kúzelnícku šou kúzelníka Ivana, no a podvečer bude patriť country v podaní skupiny Zahuráci, známe československé aj zahraničné hity si môžete zaspievať so skupinou Duo z Cypru a Silver music. Čerešničkou v ponuke sobotňajšieho hudobno-speváckeho programu bude koncert jedinečnej Lenky Filipovej v divadelnej sále KD v Krompachoch, ktorý začína o 19. hodine. Predpredaj vstupeniek je v budove MsÚ Krompachy. Možnosť zakúpenia lístkov aj v deň koncertu, hodinu pred jeho začatím.

Neváhajte, príďte sa zabaviť spolu s nami na krompašské námestie. Pookriať, stretnúť sa s priateľmi alebo si oddýchnuť a nasať atmosféru Krompašského jarmoku. Všetci ste srdečne vítaní.