Pri tejto činnosti vzniká na brehu zbytočný neporiadok, ktorý musia zamestnanci mesta dennodenne upratovať. Chlieb, keksíky, chrumky a v poslednom období aj zvyšky varených jedál sa povaľujú na brehoch pozdĺž Lorencovej ulice. Predovšetkým si však musíme uvedomiť, že zvieratám takýmto konaním vlastne ubližujeme.

Preto týmto apelujeme na všetkých občanov, aby kačky nekŕmili. Prečo? Pretože ľudská strava nepatrí do prirodzeného jedla kačiek a škodí im oveľa viac, ako je pre nich prospešná. Kačky zvyčajne nie sú ani hladné. Je to pre nich zvyk a vedomie, že je ľahšie chytiť chlieb z vašej ruky, než aby si potravu hľadali samé. Chlieb v žalúdku kačky napučnie a spôsobuje im bolesti brucha, problémy s trávením.Chlieb obsahuje príliš veľa soli a môže z dlhodobého hľadiska spôsobiť nevoľnosť kačky.

Kačky strácajú strach z ľudí a pretože sa cítia príliš bezpečne, rýchlo sa stanú obeťami psov alebo áut. Zvyšky jedla priťahujú krysy a myši. Zrejme práve jeden z týchto  dôvodov bol príčinou úhynu zatiaľ jednej kačky v Slovinskom potoku. Určite nikto z nás nechce, aby sa to pravidelne opakovalo.

Ak však predsa chcete kačičkám dopriať, kúpte krmivo v špeciálnej predajni, ktoré im neublíži.