Všeobecné video                      Inštruktážne video

Vážení občania, chceme Vás poprosiť, aby ste k sčítaniu pristupovali zodpovedne a ak máte možnosť, aby ste  sa do 31.3.2021 sčítali. Po tomto termíne sa bude dať sčítať už len formou asistovaného sčítania. Zároveň ďakujeme občanom, ktorí tak už urobili.

Prosíme občanov, aby príbuzným a osobám blízkym, ktorí si nevedia poradiť s elektronickým sčítaním, pomohli pri sčítaní ak ich o to požiadajú.

Od začiatku samosčítania do 8.3.2021 sa v Košickom kraji sčítalo 52, 80 % obyvateľov. Mesto Krompachy  s 44,78% sčítaných obyvateľov je  pod uvedeným celokrajským priemerom.

Počet sčítaných obyvateľov má dopad na financovanie rozpočtu mesta. Údaje, ktoré sa sčítaním obyvateľov v roku 2021 získajú, budú tvoriť základ pre výšku podielových daní, ktoré dostane mesto od štátu a následne ich použije na financovanie a realizovanie potrebných vecí, týkajúcich sa zabezpečenia a fungovania života v meste a na jeho zveľaďovanie.

Preto je dôležité, aby sa sčítali všetci obyvatelia a nevnímali sčítanie len ako zákonnú povinnosť, ale aj ako záväzok voči svojmu mestu.

Ďakujeme za spoluprácu.