Po zhliadnutí predstavenia o 16:15 hod., ktoré bolo účinkujúcimi hercami predvedené nedôstojne a neprofesionálne, sa mesto Krompachy ako organizátor podujatia rozhodlo zrušiť druhé predstavenie o 18:00 hod.

Je nám úprimne ľúto, že mladí herci z divadla "Východná Európa"  z Popradu sa takto neeticky a urážajúco zachovali voči rodičom a najmä deťom, čím pokazili atmosféru a odkaz Svätého Mikuláša. 

Veríme, že toto predstavenie nepokazilo radosť deťom z príchodu Svätého Mikuláša, na ktoré sa tešili celý rok.

Keďže organizátor si uvedomuje, že rodičia a deti boli sklamaní z vystúpenia, ako aj zo zrušenia druhého vystúpenia, mesto Krompachy pripravuje náhradné divadelné predstavenie v najbližšom možnom termíne.

Vstupenky už zakúpené na toto predstavenie, budú platiť aj na toto pripravované náhradné vystúpenie.

V prípade, že rodičia sa rozhodnú nevyužiť možnosť zúčastniť sa spolu s deťmi na náhradnom predstavení, vrátenie vstupeniek je možné u informátorky na Mestskom úrade v Krompachoch.

Príchod Svätého Mikuláša mesto Krompachy pripravuje už 9 rokov, avšak doposiaľ sa nestalo, aby divadelný súbor svojim prístupom pokazil radosť nie len deťom, ale nám všetkým.

Vyslovujeme presvedčenie, že po vystúpení v Krompachoch, si predstavenie tohto súboru nikto neobjedná.

Bohužiaľ aj takéto veci nám dnešná doba prináša, že tí, ktorí mali urobiť radosť iným, urobili "radosť len sebe" a spôsobili sklamanie tým, na ktorých nám najviac záleží.